Nieuws

Sydney Zondervan de 1ste keer geslaagd voor zijn rijexamen.

Goed gedaan Sydney het eerste examen na de lockdown en gelijk geslaagd. Mooie prestatie! Veel veilige kilometers toegewenst.

Ervaring in een regel van Sydney:

“Goeie en duidelijke lessen”.

“Duidelijke lesdoelen, goede uitleg aan de hand van foto’s voor wat in de les behandeld zal worden. Goede lesopbouw eerst een stukje herhaling van wat de vorige les hebt behandeld, als dat gedaan is nieuwe stof wat je dan gaat doen en dan aan het einde van de les zelf reflectie met wat ging goed wat kan beter en dit neem je dan mee voor de volgende les”.

Posted in: Geslaagd bij Leswereld

Leave a Comment (0) →

Snelheid naar 100 km/u. Wat betekent dit voor het examen?

Snelheidsverlaging
Vanaf 16 maart 2020 geldt in Nederland op alle snelwegen overdag (06.00 tot 19.00 uur) een maximumsnelheid van 100 km/u. In de avond en nacht (19.00 tot 06.00 uur) verandert er niets op de snelwegen waar je 120 km/u of 130 km/u mag rijden. Het CBR past de examens natuurlijk op de nieuwe situatie aan. Het is belangrijk dat de beginnende bestuurder de regels kent en goed kan toepassen. Want we willen allemaal veilig thuiskomen.

Theorie-examen
Het CBR past de theorievragen over de maximumsnelheid op de snelweg aan waar dit nodig is. In de vragen wordt met tekst aangegeven hoe laat het is en wordt gevraagd wat dan de toegestane maximumsnelheid is.

Praktijkexamen
Bij de praktijkexamens zijn er weinig tot geen veranderingen. Voor auto, motor of taxi geldt uiteraard een lagere maximumsnelheid op de snelweg tijdens de tijden waarop het CBR examens afneemt. Voertuigen in andere categorieën (bijvoorbeeld vrachtwagen of bus) mochten al niet harder dan 80 km/u.

Het rijden van 130 km/u tijdens een praktijkexamen ziet het CBR niet als voorwaarde voor een valide examen. De examinator zorgt tijdens het praktijkexamen voor een gevarieerde examenroute waarin verschillende wegtypen en de daarbij horende snelheden aan bod komen. Op deze manier kan het rijgedrag in verschillende situaties worden beoordeeld. Op een autosnelweg moet een kandidaat laten zien dat hij onder andere kan in- en uitvoegen, de juiste volgafstand aanhoudt en het juiste kijkgedrag vertoont.

Bron: CBR 10-3-2020 

Posted in: Blogs van Tom

Leave a Comment (0) →

Ook Bernice Jogems is de 1ste keer geslaagd voor haar rijbewijs.

Hoe mooi kan het zijn als de examinator zegt:

“De examenrit was prima en helemaal af “. Een mooi compliment. Goed gedaan, jezelf overwonnen!

Hieronder de reactie van Bernice over haar ervaring bij Leswereld:

“Een rijschool waarbij voor iedereen een passend plan wordt opgesteld wat bij jou past en voor jou werkt. Er zit veel variatie in de lessen en samen met Tom kijk je wat het beste werkt qua aanpak met rijden. Dit om jou zo goed mogelijk te begeleiden, maar heeft ook aandacht voor jou als persoon. Wat vertrouwen geeft”.

#rijschoolleswereld #rijschool #rijles #rijbewijs #adhd #autisme #theorieles #automaat #nijmegen #malden #schakelauto #omgevingnijmegen #schakel #schakelauto #slagen #autorijden #bovag #volkswagen #rijopleiding #kwaliteit #verkeer

Posted in: Geslaagd bij Leswereld

Leave a Comment (0) →

Jesse Bouwman is de 1ste keer geslaagd voor zijn rijbewijs

Jesse ook jij kreeg een groot compliment voor de vooruitgang die je geboekt hebt. Je had toevallig dezelfde examinator. Hij gaf aan dat je een hartstikke goede rit hebt neergezet. Goed gedaan, nu veel kilometers maken.

De ervaring van Jesse:
“Leswereld is een hele fijne rijschool om te leren autorijden.
Tijdens mijn rijopleiding heb ik geleerd om veel uit te proberen om zo meer te leren. In het begin probeerde ik vooral geen fouten te maken, maar als alleen maar probeert fouten te voorkomen word je ook niet beter in het autorijden. Tom heeft me hier heel erg mee geholpen. Ik weet zeker dat iedereen bij Leswereld een fijne rijopleiding zal hebben en dat iedereen die geslaagd is veilig aan het verkeer kan deelnemen”.

Posted in: Geslaagd bij Leswereld

Leave a Comment (0) →

Julia Haerkens 1ste keer geslaagd voor haar rijbewijs bij Leswereld

Julia, wat heb je een fantastische rit neergezet, de examinator was onder de indruk. Toevallig had je dezelfde examinator als bij de Tussen Tijdse Toets, hij vond het mooi om te zien hoe je vooruit was gegaan. Dat heb je heel knap gedaan. Nu nog even onder begeleiding rijden voor 2todrive en dan eind maart lekker zelf veel kilometers maken en nog meer van je rijbewijs gaan genieten.

Hieronder de ervaring van Julia bij Leswereld:

Ervaring in een regel:
“De rijlessen zijn heel gestructureerd stap voor stap opgebouwd en goed aangepast aan wat er nodig is”.

“Door deze opbouw kun je alles duidelijk aanleren. Ook zijn de lessen aangepast op wat er nog geoefend moet worden”.

 

 

 

Posted in: Geslaagd bij Leswereld

Leave a Comment (0) →

Sophie Jooren geslaagd voor haar rijbewijs

Sophie je hebt vandaag een dijk van een rit neergezet. Goed gedaan. De examinator zei zelfs dat je een keurige rit had neergezet. Veel oefenen en kilometers maken.

Hieronder de reactie van Sophie over Leswereld:

De reactie van Sophie over de rijschool in een regel:
Een fijne rijschool met rijlessen op maat.

Hier haar ervaring:
“Tom is een hele fijne en rustige rijleraar. Hij neemt alle tijd voor je en past de rijles aan jouw aan. Je wordt niet alleen voorbereid op het examen maar ook op vele veilige kilometers op de weg”.

Posted in: Geslaagd bij Leswereld

Leave a Comment (0) →

Febe Hermesdorf is de 1ste keer geslaagd voor haar rijbewijs

Febe je hebt een hartstikke goede examen rit neergezet. Goed gedaan en nu veel kilometers maken. Geniet ervan!

Ervaring van Febe bij Leswereld:

“Een ontspannen rit door het hele les proces!
Tom is een fijne instructeur die per individu afstemt welke benaderingswijze en methode hij gebruikt om de lesstof aan te leren. Tom geeft op een fijne manier feedback. Hij blijft rustig en staat zelf ook open voor feedback. Ik ben op een ontspannen manier door het hele proces heen gegaan. De ris methode is een fijne methode om de stof goed onder de knie te krijgen. Een aanrader. Ga zo door Tom!” Febe veel plezier met je rijbewijs.

Posted in: Geslaagd bij Leswereld

Leave a Comment (0) →

Yosra El Hammouti is geslaagd voor haar rijbewijs

Yosra, volgens de examinator had je een keurige rit neergezet. Goed gedaan!
Altijd leuk om broer en zus rijles te mogen geven. Geniet ervan en nu veel kilometers maken.

Hieronder de reactie van Yosra over Leswereld:

Haar uw ervaring in één regel:
“Prettige manier van les geven!”

Voor de rest…
“Erg fijne begeleiding en Tom zorgde er altijd voor dat ik rust had tijdens het rijden. De RIS methode vond ik ook fijn om mee te werken omdat alles goed in stappen ging. Een aanrader!”

Posted in: Geen categorie

Leave a Comment (0) →

Anne Jogems is net geslaagd voor haar rijbewijs

Anne je hebt een dijk van een rit neergezet richting Beuningen. Parkeren en de hellingproef gingen prima. Goed gedaan.

De ervaring van Anne in een regel:
Leuke en leerzame lessen!

De ervaring van Anne met de rijschool:

“Ik heb een hele positieve ervaring met Tom. Ik was wat onzeker en bang achter het stuur. Door de lessen ben ik het auto rijden weer leuk gaan vinden. Tom, dankjewel voor al het geduld wat je hebt gehad en dankjewel voor de leuke en leerzame lessen”.

De variatie van de rijlessen vond Anne goed, de rijles naar Venlo was nuttig en leerzaam.

Posted in: Geslaagd bij Leswereld

Leave a Comment (0) →
Page 1 of 11 12345...»
Chat openen
1
Leswereld is via Whatsapp te bereiken
op werkdagen van 8:00 - 21:00 uur en
op zaterdagen van 8:00 - 17:00 uur.